BLOG

SVAKA GODIŠNJICA BRAKA NOSI SVOJE IME

ZLATNA, VUNENA, BISERNA, DRVENA...
Godisnjica braka je dogadaj koji nesumnjivo treba biti obelezen, ali ne samo zbog ljubavi koju tim cinom proslavljamo. Skoro svaka godisnjica ima svoje ime, pa proverite kako se zove bracni jubilej koji trenutno obelezavate!

KAKO ODABRATI RUČNI SAT

Ručni sat je evoluirao od sprave za precizno merenje vremena, preko statusnog simbola, do modnog dodatka.Na osnovu tih uloga smo satove i birali: da su skupi ili ne, da nas nikada ne iznevere, da su moderni i da ih nosimo kao nakit, da su za zimu ili leto, da su poslovni ili sportski…

ŠTA ZAPRAVO ZNAČI ,,VERIDBA"

Najpre treba reći da je veridba porodični i “javni” događaj kojim se ozvaničava prosidba mladih, nakon što momak nasamo zaprosi svoju devojku.

SAVETI KOJI CE VAM OLAKSATI ODABIR BURMI

Pitanje naizgled komplikovano, a u stvari veoma jednostavno. Jednostavno, zato što će Vam stručno osoblje zlatare FILIGRAN olakšati slatke muke prilikom odabira burmi. 

KAKO ODABRATI SAVRŠENI VERENIČKI PRSTEN

Prosidba je čin koji otpočinje pravim rečima, a krunisan je prstenom koji savršeno oslikava vašu ljubav. Reči će doći same od sebe, a Zlatara FILIGRAN se stara da odaberete onaj pravi verenički prsten za devojku iz snova.

SREBRO ILI ZLATO: KAKO ODABRATI NAKIT?

Bez obzira da li kupujete nakit za voljenu osobu ili ste u potrazi za novom ogrlicom ili narukvicom za sebe, izbor se obično svodi na zlato ili srebro.

SAVETI ZA ODRZAVANJE ZLATNOG NAKITA

Zlato je mekan metal pa treba obratiti pažnju da se nakit prilikom nošenja ne ošteti. Neke vrste se lako mogu ulubiti, iskriviti ili otkinuti. Morate se pomiriti sa činjenicom da zlatan nakit prilikom svakodnevne upotrebe dobija sitne ogrebotine i gubi svoj prvobitni sjaj