KAKO ODABRATI RUČNI SAT

KAKO ODABRATI RUČNI SAT

Ručni sat je evoluirao od sprave za precizno merenje vremena, preko statusnog simbola, do modnog dodatka.

Na osnovu tih uloga smo satove i birali: da su skupi ili ne, da nas nikada ne iznevere, da su moderni i da ih nosimo kao nakit, da su za zimu ili leto, da su poslovni ili sportski…

Međutim, osnovni kriterijum prilikom kupovine sata je – svrha.

Da li želite dobru investiciju, odnosno sat koji ćete godinama nositi, ili da samo već postojećoj kolekciji dodate neki novi model? 

Interesatno je i to da se u novoj tehnološkoj eri u svetu satova nije mnogo toga promenilo.

Naime, stare telefone menjamo novim, i ne vraćamo se starim modelima. Sa satovima je drugačije.

Sve i da ste nabavili nanoviji sat, sigurno nećete baciti svoj sat koji ste pre nekoliko godina dobili za godišnjicu braka, na primer, jer satovi nikada ne izlaze iz mode. On jednostavno čeka vreme i svoju novu priliku.

Kada birate sat za sebe vodite računa i otome da se uklopi uz vaš stil života, odevanja, čime se bavite i kako provodite slobodno vreme.

Na primer, ako je vaša garderoba pretežno u neutralnim bojama i minimalističkom stilu, onda bi i vaš sat na ruci trebalo da bude takav. Mada, sat u jarkoj boji može da „razbije“ monotoniju vašeg celokunog izgleda.

Ukoliko volite boje, i vaš orman je kao duga, onda birajte  sat u u mirnijim tonovima.

Takođe, morate obratiti pažnju i na to kakav nakit nosite. Ukoliko volite srebro, trudite se da narukvica sata bude srebrna. Ako volite zlato, sat koji ima čeličnu zlatnu narukvicu biće odličan izbor, dok dame koje kombinuju ova dva plemenita metala danas mogu odbrati sat koji ima kombinaciju srebra i zlata. -zlato.

Da li ste više sportski tip, avanturista, da li volite drago kamenje?

Ako ćete sat nositi na plaži, onda mora biti od materijala koji je otporan na vodu.

A ono što je navažnije – probajte sat pre kupovine. Iznenadićete se kako sat nekada izgleda potpuno drugačije na vašem zglobu! Tako ćete proceniti da li je previše velik za vaš zglob ili je možda premalen.